Suların her saniye biraz daha yükseldiği dünyayı yok oluşa sürükleyen bir selin ortasında
yapayalnız küçük bir kedi olduğunuzu hayal edin. Son kurtuluş umutlarınız da kaybolurken ufukta bir tekne görüyorsunuz ve kurtuluş için çırpınıyorsunuz. Bindiğiniz bu teknede sizi bekleyen capybara ve ileride dahil olacak birçok hayvan dostunuzla beraber çaresiz bir halde kurtuluşa doğru yelken alıyorsunuz. FLOW tam da bu kedinin hikayesini hiçbir diyalog kullanmadan sadece müzikalite yoluyla izleyiciyle buluşturuyor. Hazırsanız sizinle bu kedinin hikayesini ve animasyonun başarılı yaratılışından kazandığı ödüllerden bahsedelim.
Kamera suların içinde küçük siyah bir kediye odaklanırken bu küçük dostumuz sevimli
patileriyle hayatta kalmak için çırpınıyordu. Hayatta kalma umutları gittikçe solan küçük dostumuz tam suların içinde kaybolmak üzereyken ufukta bir tekne görür ve tüm olağan gücüyle yüzmeye çalışır. Bütün çabaları sonuç veren küçük dostumuz maceranın kalanında karşılaşacağı zorluklardan habersiz tekneye tırmanır. Tırmandığı bu teknede yalnız değildir ve macera boyunca iş birliği yapıp dost olacağı arkadaşlar edinir. Onu ilk karşılayan capybara, kediyi bir tehdit olarak algılasa da sonradan yatışır ve sakin bir şekilde yatmaya devam eder. Tekneye sonradan katılan lemur, köpek ve sekreter kuşu ise kendi yollarını bulmaya
çalışırken, hiç beklenmedik bir olay yaşanır. Kuş, sürüsünden atıldığında, yaralanmış kanadıyla tekneye gelir. Şimdi hepsi, bu yeni dünyada hayatta kalmak için işbirliği yapmak zorundadır. Dostluk, iş birliği ve dayanışmayı güçlü bir müzikaliteyle ele alan “FLOW” keyifle ve büyük bir merakla izleyebileceğiniz bir animasyon filmi.
Gints Zilbalodis’in bu eşsiz animasyonu, herkesin kullanımına açık ve ücretsiz olan Blender
yazılımı kullanılarak yaratıldı. Filmdeki seslerin olabildiğince gerçekçi olmasını isteyen yönetmen ve film ekipi capybaranın seslerini kaydetmek için bir ses mühendisini hayvanat bahçesine kadar göndermiş ve capybarayı gıdıklayarak ses kaydı almıştır. Capybaranın seslerinin filmdeki capybarayla uyuşmadığını düşünen ekip capybara için bebek bir devenin seslerini kullanmıştır. Bu yaratıcı seçimler, ona dünya çapında takdir toplamasına ve önemli ödüllere aday gösterilmesine yol açtı. Gints Zilbalodis, belki de bir yönetmenin en çok gurur duyacağı ödül olan Oscar’ı kazanarak Letonya’ya tarihindeki ilk Oscar ödülünü almış oldu.
Ayrıca Altın Küre Ödülleri’nde de En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazandı. Sonuçta FLOW bir animasyon filmi olmanın ötesine geçiyor ve izleyicilerine dostluğun, işbirliğinin önemini kuvvetli bir anlatımla hatırlatıyor.
İlginizi çekebilir: Günlük Hayatta Yapay Zeka Kullanımı
Yetenekli şarkıcı Anıl Emre Daldal'ın, müzikten hayata dair hikâyelerini bizlerle paylaştığı keyifli röportajımız sizlerle! Keyifli…
"Tanrım, bana değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için kuvvet, değiştirebileceğim şeyler için cesaret ve bu ikisini birbirinden…
Merhaba sevgili KalemlİK okurları! Bugün sizlere son zamanlarda oldukça gündemde olan hibrit çalışma modeli ve…
Merhaba Sevgili KalemlİK Okurları! Mart, baharın taptaze enerjisiyle kapımızı çalıyor! Soğuk kış günlerinin ardından doğa…
Siz hiç kendinizi farklı bir dünyadan gelmiş gibi hissettiniz mi? Sanki ait olmadığınız bir yere…
Sevgili KalemlİK Okuyucuları, 2025 Formula 1 sezonu takım ve sürücü değişiklikleriyle motor sporları tutkunları için…