Sağlıklı Yaşam

Doğru Beslenmek Ne Kadar Önemli?

Hayat kalitemizi artırabilir miyiz? Doğru beslenmek hayatımızda ne kadar önemli? Yediklerimiz sadece vücudumuza kalori olarak mı girer? Yemek yemek sadece karnımızı doyuran bir aktivite midir? Bu tarz sorular ilk başta anlamsız gelebilir ama yazının sonunda bu sorulara da derinlemesine yaklaşacaksınız.

Yemek yemek ağzımızla ve midemizle ilgili bir durum değildir. Yediklerimizin gün içerisindeki ruh halimize, düşüncelerimize ve birçok duruma etkisi vardır. Yapılan bir araştırmada bir hafta boyunca sadece fast food ile beslenen insanlar gözlemlenmiştir. Normalde çok sağlıklı ve dinamik olan bu insanların 1 hafta sonraki değişimleri üzerinde konuşmaya ve tartışmaya değer niteliktedir. Bu insanlarda yoğun bir susuzluk durumu oluşmuştur, ne kadar su içerlerse içsinler ağızlarının içini hep kuru hissetmişlerdir. Normalde alarm kurmadan uyanan insanlar artık alarmlarını erteleye erteleye yataktan zorla kendileri kaldırmaya başlamışlar, kalksalar bile asla dinç hissetmediklerini söylemişlerdir. Açlık ile ilgili sorunları olmayanlar sofradan doyarak kalkmasına rağmen 2-3 saat içerisinde dayanılmaz bir açlık hissi yaşayıp tekrar yemek yeme ihtiyacı duymaya başlamışlardır.

Normal süreçlerimizi olağan bir şekilde devam ettiremediğimiz takdirde yediklerimizin hayatımıza olumsuz etkileri olacaktır. Sağlıklı bir tuvalet düzeninin hayatımıza çok büyük katkıları vardır. Biraz araştırırsanız bağırsaklarımızın ikinci beyin olduğunu öğrenebilirsiniz. Sağlıklı uyku düzeninin hayatımıza katkılarını bilmeyen yoktur. Uykusuz geçirdiğimiz gecelerin sabahında, günümüzün ne kadar çekilmez olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz diye düşünüyorum. Aynı şekilde ağır yemekler tükettikten sonra çöken ağırlıktan hepimiz haberdarızdır. Yemekten sonra ne kadar çay ve soda içerseniz için çok da etki etmediğini de biliyorsunuz. Bu sebeple yedikten sonra bir çözüm üretmek yerine yerken veya yemeden önce çözümü uygulamak daha yararlı olabilir.

Doymak için değil, beslenmek için yediğimizde kendimiz için daha güzel olacağı konusunda artık hem fikirizdir diye umuyorum. Daha derinlemesine araştırdığınızda doğru beslenme ile yaşam sürenizi, zekanızı artırabileceğinizi de göreceksiniz. Sağlıklı günler dilerim.

İlginizi Çekebilir: Frida Kahlo’nun Çarpıcı Hayat Hikâyesi

 

Raşit Karabıyık

Recent Posts

Astral Seyahatin Bilimsel ve Spiritüel Boyutları

Tarih boyunca Eski Mısır, Hindistan, Çin ve Yunan gibi birçok kültürde varlığını sürdüren astral seyahat;…

2 gün ago

Kintsukuroi’nin Felsefesi: Kırılmanın ve Onarımın Güzelliği

Bazen çok sevmemize ve değer vermemize rağmen bizim için anlamı ve kıymeti çok büyük olan…

5 gün ago

Murphy Kanunları: Şanssızlık mı, Bilim mi?

Elbet bu zamana kadarki hayatımızda yolunda giden gitmeyen birçok olay yaşamışızdır. Bu olaylardan bazısının olumlu…

1 hafta ago

Kapadokya’nın Tarihî Derinlikleri

Merhaba sevgili kalemlik okuyucuları. Bu hafta pek çok medeniyetin hikayesini içinde bulunduran Kapadokya’nın gizli tarihi…

2 hafta ago

Merkür Retrosu Bizi Gerçekten Etkiliyor Mu?

Merkür retrosu, astroloji dünyasında ve kendi dünyalarımızda oldukça popüler bir kavramdır. Bu dönemin iletişim; seyahat,…

2 hafta ago

Kasım Ayı Etkinlik Takvimi #Ajanda

Merhaba sevgili KalemlİK okurları! Sonbahara veda ederken tüm güzellikleriyle kucak açan kışın yeniliklerine kendimizi yavaş…

3 hafta ago