Mekan

İstanbul’un Gözde Konser Mekânları

Merhabalar sevgili KalemlİK okuyucuları! Bu yazımızda İstanbul’un önde gelen konser mekânlarını sizler için derledik. İstanbul gibi büyük bir şehrin avantajlarından biri olan bu konu, gençlere çok cazip gelmektedir. Yerli ve yabancı birçok isim her sene İstanbul’da büyük konserler gerçekleştirmektedir. Peki; aynı anda birçok yerde konserler düzenlenen bu şehrin en beğenilen, en gözde konser mekanları nelerdir? Haydi yazımızın devamında bunları beraber öğrenelim.

HARBİYE CEMİL TOPUZLU AÇIKHAVA TİYATROSU:

1940’lı yıllarda döneminin valisi Lütfi Kırdar tarafından inşasına başlanan bu yer, İstanbul’un gözde etkinlik alanlarının başında yer almaktadır. 4000 kişilik kapasiteye sahip yarım ay şeklinde bir düzene sahiptir. Seyirciler kadar sanatçılar için de büyük bir öneme sahip olan Harbiye her sanatçının hayali olan bir mekândır. Burada ilk konserine çıkan şarkıcılar Harbiye sahnesine özel gösteriler sergilemektedirler ve buradaki ilk konserleri unutulmaz olur. Burada konserler dışında tiyatrolar, dans gösterileri ve daha birçok görsel aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek etkinlikleri buradan takipte kalabilirsiniz. 

KÜÇÜKÇİFTLİK PARK:

Bugünkü haline 2009 yılında evrilen KüçükÇiftlik Park aslında 20. Yüzyılın ikinci yarısının başından itibaren eğlence sektörü alanında faaliyetlerini göstermektedir. Zeki Müren’in İstanbul’daki ilk sahne aldığı yer olma özelliğiyle beraber daha nice özel etkinliklere ev sahipliği yapmıştır. 10.000m² alan üzerine kurulu olan KüçükÇiftlik Park aynı zamanda 17.000 kişilik bir kapasiteye de sahiptir. Alanda konserler dışında festivaller, defileler, partiler ve birbirinden çeşitli birçok etkinlik organize edilmektedir. KüçükÇiftlik Park’ın ev sahipliği yaptığı etkinliklere buradan ulaşabilirsiniz.

TURKCELL VADİ:

İstanbul’un en yeni Açıkhava sahnelerinden biri olan Turkcell Vadi 2021 yılında faaliyetlerine başlamıştır. En popüler alışveriş merkezlerinden biri olan Vadi İstanbul’un içinde yer almaktadır.  5400m² olan alanda toplam 5700 kişi misafir edilmektedir. Bunların 3500’ü ayakta 2200’ü ise oturma planına sahiptir. Turkcell Vadi’nin etkinliklerini buradan inceleyebilirsiniz.

IF PERFORMANCE HALL:

Eğlence sektörüne 2004 yılında Ankara’da giriş yapan IF Performance Hall Beşiktaş’taki şubesinde 2017’den beri İstanbullulara hizmet vermektedir.  Ayın neredeyse her günü bir konsere ev sahipliği yapan bu mekân yerli yabancı bir çok ismi bünyesinde ağırlamıştır. IF Performance Hall “Eğlence sokakta başlar!” ve “Gece IF’te biter” gibi sloganlarıyla ön plana çıkmaktadır. IF Performance Hall etkinliklerini kaçırmamak için buradan takvime göz atabilirsiniz

İlginizi çekebilir: Dunning-Kruger Etkisi

 

Mustafa Emre Kılıç

Recent Posts

Pera Müzesi #KeşfetmeyeDeğer

Merhaba Sevgili Kalemlİk okurları bugünkü yazımızda keşfetmeye değer ekibi olarak Beyoğlu’nda bulunan Pera Müzesini ziyaret…

16 saat ago

Hayallerin Yatırımı Asteroid Psyche

Kolay yoldan zengin olma hayalleriyle yanıp tutuşan en az bi kişi tanıyorsunuzdur. Bu uğurda her…

3 gün ago

Eski Bir Savunma Sporu: Tekvando

Günümüzde popüler kültürün de bir getirisi olan sporu daha sağlıklı olma hedefi için çeşitli yollarla…

5 gün ago

Sevilen İçerik Üreticisi ve Ünlü Aşçı İdil Yazar Röportajı

Sevilen içerik üreticisi ve ünlü aşçı İdil Yazar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 1) Yemek…

1 hafta ago

Overthinking Nedir?

En basit haliyle bir olayı veya durumu olması gerekenden fazla düşünmek şeklinde tanımlanan overthinking yapılan…

1 hafta ago

Elvis Presley’nin Hayat Hikayesi

Rock and Roll deyince aklınıza bir çok efsane isim ve grup gelebilir: The Beatles, The…

2 hafta ago