Röportaj

Masumlar Apartmanı Oyuncusu Gizem Katmer Röportajı

Genç Oyuncu Gizem Katmer ile mesleği, Masumlar Apartmanı, set ortamı ve hayatına dair keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Oyunculuk bölümünü istediği hâlde gelecek kaygısından dolayı tercih etmeyen birçok gencimiz var. Siz bu bölümü tercih ederken neler yaşadınız, isteyerek mi seçtiniz?

Gelecek kaygısı olmayan pek bir meslek yok gibi günümüzde. Ben oyunculuk okumaya karar verdiğimde de elbette zorlu bir yol olacağının farkındaydım ama bunu kabullenerek bu bölümü okumaya karar verdim. Şanslıyım ki sadece bir yıl kadar kısa bir süre, mesleğim olmayan sektörlerde çalıştım. Garsonluk, satış pazarlama gibi işler yaptım. Şimdi kendi mesleğimi yapabiliyorum ama yarın ne olacağı belli olmaz tabii ki. Disiplinli çalışmanın karşılığını alacağımızı ummaktan, sabırlı olmaktan ve iyi düşünmekten başka bir yol yok gibi geliyor bana.

Oyunculuk mesleğini seçmeseydiniz hangi mesleği yapmak isterdiniz?

Psikolojiye ilgim var. Sanırım psikoloji okumak isterdim ama bedensel olarak aktif olmayı sevdiğim için mutlaka bir performans dalıyla da ilgim olsun isterim.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı ile dizi oyunculuğuna başladınız. İlk işinizde; Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah, Birkan Sokullu, Merve Dizdar gibi başarılı oyuncularla çalışıyor olmanız size neler hissettirdi, set nasıl geçiyor?

İlk işimde birçok açıdan çok çok şanslıyım. TRT 1 ekranlarında olmak, yapım şirketimiz OGM’nin vizyonu, Çağrı Hoca ve ekibin gerçekten hayranı olduğum çalışma biçimi ve şevkleri. Belirttiğiniz gibi o kadar yetenekli, deneyimli, çalışkan oyuncularla çevrili ki etrafım; hemen her set günü nasıl şükredeceğimi düşünürken buluyorum kendimi. Set oldukça keyifli geçiyor, herkesin işini severek ve içine sinerek yaptığı bir çalışma ortamımız var.

Dizinin gerçek bir hayat hikâyesi ve psikolojik derinliğe sahip olması nedeniyle her bir karakterin omzunda ağır bir yük olduğunu görüyoruz. Ekip olarak çok zorlandığınız bir sahne oldu mu?

Hikâyemiz o kadar ince işleniyor ki aslında her sahne zorlayıcı bence. On üç bölüm oldu ama benim için hâlâ en zorlayıcı sahne 6’ncı bölümdeki küvet sahnesiydi.

Canlandırdığınız karakterin yerinde siz olsaydınız ablanız Safiye’ye karşı nasıl bir tutum sergilerdiniz?

Açıkçası bununla ilgili söyleyebileceklerim ancak teori olabilir çünkü böyle zor koşullarda insan neye ya da kime dönüşeceğini kestiremiyor. Safiye gibi bir ablam olsaydı muhtemelen bugün ki ben olamazdım. Şimdi durduğum yerden bakınca ben dayattığı şeyleri daha zor kabullenirdim gibi geliyor ama dediğim gibi öngörmesi çok zor.

Dizinin adının Masumlar Apartmanı olması sebebiyle insan düşünmeden edemiyor. Sizce, bu apartmandaki en masum insan kim?

Bence apartmanda masum olmayan biri yok. Kötü ya da suçlu yok aralarında. Hasarlı, kırılgan, hırçınlaşmış yer yer manipülatif ruhlar hepsi. Ama dönüştükleri kişiler, masum olmadıkları anlamına gelmiyor.

Masumlar Apartmanı dizisinden önce Lanet Olası Lanet Kuş, Ulrike, Hayvan Çiftliği, Kozalar, Çirkin gibi tiyatro oyunlarında rol almışsınız. Kendinizi televizyon sektörüne mi yoksa tiyatro sahnesine daha yakın hissettiniz?

Televizyon sektöründe çok yeniyim. İçinde bulunduğum set ve projede kendimi güvende, iyi hissediyorum. Ama bütün sektör böyle midir henüz bilemiyorum açıkçası. Tiyatro ise benim kendimi ilk ifade edişim, başladığım yer, yuva gibi.

Peki, sizin lise hayatınız nasıl geçti? Bizimle unutamadığınız bir lise anınızı paylaşır mısınız?

Ben liseyi Sapanca’da okudum. Küçük bir yer orası. Genelde okuldan kaçıp insanlar sinemaya vs. giderken biz kayıkla göle açılırdık. Lise arkadaşlarım hâlâ en çok görüştüğüm insanlar mesela. Çok keyifli ama zaman zamanda sıkıcı günlerdi diyebilirim.

Ulaşma imkânınızın çok az veya hiç olmadığı biriyle sohbet etme şansınız olsaydı bu kim olurdu?

Paul Sartre ve Simone de Beauvoir ikilisini çok merak ediyorum şu sıra.

İlginizi Çekebilir: Siynem Gültekin Röportajı

Şule Özkan

View Comments

Recent Posts

Astral Seyahatin Bilimsel ve Spiritüel Boyutları

Tarih boyunca Eski Mısır, Hindistan, Çin ve Yunan gibi birçok kültürde varlığını sürdüren astral seyahat;…

6 saat ago

Kintsukuroi’nin Felsefesi: Kırılmanın ve Onarımın Güzelliği

Bazen çok sevmemize ve değer vermemize rağmen bizim için anlamı ve kıymeti çok büyük olan…

3 gün ago

Murphy Kanunları: Şanssızlık mı, Bilim mi?

Elbet bu zamana kadarki hayatımızda yolunda giden gitmeyen birçok olay yaşamışızdır. Bu olaylardan bazısının olumlu…

1 hafta ago

Kapadokya’nın Tarihî Derinlikleri

Merhaba sevgili kalemlik okuyucuları. Bu hafta pek çok medeniyetin hikayesini içinde bulunduran Kapadokya’nın gizli tarihi…

1 hafta ago

Merkür Retrosu Bizi Gerçekten Etkiliyor Mu?

Merkür retrosu, astroloji dünyasında ve kendi dünyalarımızda oldukça popüler bir kavramdır. Bu dönemin iletişim; seyahat,…

2 hafta ago

Kasım Ayı Etkinlik Takvimi #Ajanda

Merhaba sevgili KalemlİK okurları! Sonbahara veda ederken tüm güzellikleriyle kucak açan kışın yeniliklerine kendimizi yavaş…

2 hafta ago