Sinema/TV

T World: Türkiye’nin Süper Kahraman Evreni

Merhaba KalemlİK okurları! Bu yazımda size Türkiye’nin ilk süper kahraman evreni olan T World’den bahsedeceğim.

Marvel ve DC evrenlerini hepimiz biliyoruz. Bu süper kahraman evrenlerinde gerek sinema gerek dizi olarak birçok yapım bulunmaktadır. İşte bu evrenlere bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’nin de ilk süper kahraman evreni olan T World çok yakında bizlerle buluşacak. Hepimizin merakla beklediği T World’ü gelin birlikte inceleyelim.

İlk olarak 2019 yılının sonlarında gündeme gelen ve o günden bugüne kadar bir açıklığa kavuşamayan T World, son zamanlarda yapılan açıklamalarla netliğe kavuştu.
Şimdi size bu evrenin ilk yapımından bahsedeceğim. T World evreninin ilk yapımı “ALTAY” olacak. Toplamda 4 sezon ve 26 bölümden oluşacak. Sadece Türkiye’nin değil, dünya kültürlerine de ev sahipliği yapacak. Dizide Altay’ın yanı sıra “Su Perisi” “İkizler” “Rumi” “Nazar” ve “İnsan Tamircisi” gibi karakterler de olacak. Dizi TRT’nin hazırlıkları devam eden dijital platformunda yer alacak. T World sinematik evrenin sadece dizilerden değil aynı zamanda farklı filmler, oyunlar ve grafik romanlardan oluşması planlanıyor. T World evreninde kahraman konseptleri Bülent Turgut tarafından tasarlanırken, evrenin senaryosunda ise Halid S. Şimşek’in imzası yer alıyor.

T World evreninde toplam 35 karakter yer alacak. Karakterlerin hiçbiri ölümsüzlük gibi güçlere sahip olmayacak. Kahramanların hepsi son teknolojiden yararlanacak. Kahramanlarımız çevresel sorunlar, salgınlar ve savaşlar gibi olaylara karşı mücadele edecek.
Peki, bu evrenin yönetmenliğini kim yapacak? Dizinin yönetmenliğini daha önce, Marvel’ın “Agents of S.H.I.E.L.D” dizisi ve “Prison Break“, “Lost” gibi yapımların da yönetmenliğini yapan Bobby Roth üstlenecek. Yapımcı olarak da Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş gibi isimler yer alıyor. Ayrıca Game of Thrones’ta da yer alan Onur Can Çaylı da bu projede bizlerle buluşacak

.
Hepimizin merak ettiği soru ise şu olsa gerek “T World izleyici ile ne zaman buluşacak?” Bu sinematik evrenin izleyici ile buluşma tarihi olarak Ocak 2023 olarak planlanıyor. T World sinematik evreninin bizlere keyifle izleyebileceğimiz, heyecan dolu içerikler getirmesini umuyorum.

İlginizi çekebilir: Eylül Ayı Etkinlik Takvimi #Ajanda

Bayram Kahraman

Recent Posts

Mayıs Ayı Etkinlik Takvimi #Ajanda

Merhaba KalemlİK okurları, yaz mevsimine yaklaşırken ajandalarımız birbirinden keyifli etkinliklerle dolup taşacak. Siz de programlarınızı…

12 saat ago

Dünya’daki En Korunaklı Yerler

Merhaba Sevgili KalemlİK okurları! Dünya'da çok korunaklı veya ulaşılması çok zor olan yerler bulunmaktadır. Banka…

3 gün ago

Obsesyonun Kökeni

  Obsesyonun en eski kullanımı savaşla ilgilidir. Latincede obsessio ve possessio bir şehri kuşatmayla ilgili…

5 gün ago

Koç Carter Film İncelemesi

Koç Carter deyince insanların aklına sadece klasik bir basketbol filmi geliyor. Bu da spora ilgisi…

1 hafta ago

Havacılık Tarihini Değiştiren Adamlar: Wright Kardeşler

Çoğu zaman imkânsızlıklar hayallerimizin gerçekleştirilmesinde engel olur ama bazı insanlar bu engellere rağmen hayallerini gerçekleştirebilirler.…

1 hafta ago

Tarzıyla Öne Çıkan İçerik Üreticisi Mine Mücahid Röportajı

Tarzıyla öne çıkan içerik üreticisi ve manken Mine Mücahid ile kariyeri ve hayatına sair bilgiler…

2 hafta ago