Bilim / Teknoloji

Z Kuşağının Vazgeçilmezi: Video Oyunları

Selamlar sevgili Kalemlik okurları. Bugünkü konumuz Z kuşağının vazgeçilmezi video oyunları. Sizin aranızdan da Z kuşağı olanlar da var eminim ki. Ben de Z kuşağıyım. Siz düşkün müsünüz video oyunlarına? Çocukluğum bilgisayar veya konsol başında geçti diyebilir misiniz?

Z kuşağı olarak teknolojinin, bilgisayarların yükselişe geçtiği zaman dilimine denk geldik. Kimimizin direkt evinde bilgisayarı vardı, kimimiz arkadaşına gidip oynadı, kimimiz ise evde bilgisayarı olmadığı için internet kafelerden çıkamadı. Hepimiz bir şekilde video oyunları oynamışızdır. Bağımlılık haline gelen arkadaşlarımız da oldu, kontrolü elinden kaybetmeyen de…

Gelelim video oyunlarının neden Z kuşağının vazgeçilmezi olduğuna. Teknolojinin gelişmesi, televizyonların ve bilgisayarların kolay yayılması ile sokakta oynayan çocuk nesli bitmeye başladı. Artık zamanımızı dışarıda top peşinde koştururken, arkadaşlarımızla sohbet ederken geçirmek yerine bilgisayarlar başında, oyun konsollarımızla geçirmeye başladık. Kendimizin gerçek hayatımızın dışında oyunların içinde bir hayat kurduk. Oradaki sanal karakterimizin hayatını istediğimiz gibi yönettik, kurduğumuz dünyalarda istediğimizi yaptık. Belki de orada bir nevi kendimizi daha özgür hissettik. Aynı zamanda oyunların içinden kendimize sanal arkadaşlıklar edindik. Oyun içinde arkadaş edinmek daha kolaydı. Karşındaki kişi seni yargılayamıyor, istediğin gibi sohbet edebiliyorduk. Oyun içinde kendimizi daha özgür hissetmemiz, kolay bir şekilde arkadaşlıklar kurmamız gibi sebeplerden dolayı video oyunlarına daha çok bağlandık. Sosyal hayatta arkadaşlıklar arasındaki zorbalıklar, yalnız hissetme gibi durumlardan dolayı da oyun düşkünlüğümüz oluştu.

Oyun düşkünlüğü özellikle ebeveynler ve genel olarak çok kötü bir şeymiş gibi algısı var. Evet genel olarak pek çok açıdan zararı var; sağlığımızı etkilemesi, zamanımızı çalması ve daha birçok zarar sayabiliriz belki de. Ancak dikkat ettiğimizde zaman zaman faydalarını da görebiliyoruz. İngilizce oyun oynayanlarda İngilizce gelişimi veya strateji oyunları oynayanlarda gerçek hayatta da strateji yapabilmeleri gibi. Bir diğer taraftan oyunları çok sevip oyunların nasıl yapıldığını merak edenler ilerde bunu meslek edinmek isteyebiliyor, yazılım gibi konular dikkatlerini çekebiliyor.

Z kuşağı ile birlikte yükselişe geçen video oyunları, oyun kültürü günümüzde de devam etmekte. Büyük bir sektör haline geldi ve insanlar oyun oynayarak da kazanç elde etmeye başladı. Video oyunları kültürü Z kuşağı ile birlikte gelişse de şu anda yediden yetmişe herkesin oyun oynadığı da bir gerçek…

İlginizi çekebilir: 2023 CEV Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları

Bilal Güven

Recent Posts

Futbolda 4-3-3 Dizilişi: Taktiksel İnceleme

Dünyanın en çok takip edilen ve sevilen spor dallarından birisi olan futbolda kimine göre en…

2 gün ago

Eylül Ayı Etkinlik Takvimi #Ajanda

Yazın sıcak günlerini geride bırakıp, sonbaharın serin havasını hissetmeye başladığımız bu eylül ayında, dolu dolu…

5 gün ago

Ra’nın Gözü

‘’Ra’nın Gözü’’ Antik Mısır mitolojisinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinir. Bu sembol, geçmişten günümüze…

1 hafta ago

“His Airness”- Michael Jordan

Çoğu basketbol severin aklında bir soru vardır o soru da: Michael Jordan mı daha iyi…

2 hafta ago

Geleceğin Savaş Uçağı: TUSAŞ KAAN

Büyük başarılar normal çabayla ortaya çıkmazlar ve sizlere bu yazımızda anlatacak olduğumuz başarı normal bir…

2 hafta ago

Güneş Kremi Kullanmak Neden Bu Kadar Önemli?

Son zamanlarda Güneş’in zararlı ışınları olan ultraviyole (UV) ışınlarının daha fazla yakıcı olduğu uzmanlar tarafından…

3 hafta ago