Genel

2023 CEV Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları


Dünya’nın 1 numarası olan Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası‘nda şampiyon oldu! Bu başarılarıyla Türk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa şampiyonu olan ilk takım olarak tarihe geçen Ay-Yıldızlılar’ın bu gurur verici şampiyonluk sürecini birlikte inceleyelim.

Daniele Santarelli’nin antrenörlüğündeki A Milli Kadın Voleybol Takımı kadrosu: Gizem Örge, Cansu Özbay, Melissa Vargas, Hande Baladın, Aslı Kalaç, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, İlkin Aydın, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Simge Aköz, Kübra Akman, Derya Cebecioğlu, Ayça Aykaç’tan oluşmakta.

15 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen CEV Avrupa Turnuvası’nda Filenin Sultanları, grup aşamasında ilk maçını 20 Ağustos 2023’te Azerbaycan’a karşı oynadı ve 3-0 galip geldi. 21 Ağustos 2023 tarihinde Çekya ile ikinci maçımızı gerçekleştirdik ve maçtan 3-1 mağlup olarak ayrıldık. Üçüncü maçımızda 23 Ağustos 2023’te Yunanistan ile karşı karşıya geldik ve bu maç da 3-0 galibiyetimiz ile sonlandı. Son olarak, 24 Ağustos 2023’te Almanya’ya karşı gerçekleşen maçta 3-0 mağlubiyet alarak 1/8 finallerine çıkmaya hak kazandık.

1/8 finallerinde, 27 Ağustos 2023’te Belçika ile oynanan maçtan 3-1 galip gelerek çeyrek finale çıktık.

30 Ağustos 2023’te gerçekleşen çeyrek finalde Polonya ile karşı karşıya gelen Filenin Sultanları, 3-0 mağlubiyet ile grup lideri olarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde, 1 Eylül 2023’te Türkiye, İtalya ile karşı karşıya geldi. Bu müsabaka nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu ve Filenin Sultanları, 3-2’lik skorla galip gelerek finale yükseldi.

Final, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Sırbistan ile oynandı. İlk seti 27-25 kaybeden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ikinci seti 25-21 kazandı ve skoru 1-1’e getirdi. Üçüncü sette iyi başlasalar da farkı koruyamayarak 25-22 kaybettiler. Dördüncü setin sonunda Ay-Yıldızlılar, 25-22 kazanarak maçı karar setine taşıdı. Son sete de etkili başlayan Filenin Sultanları, 15-13 kazanarak durumu 3-2’ye getirdi ve Avrupa şampiyonu oldu.

Kaptanımız Eda Erdem Dündar, şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra milli oyuncular büyük bir sevinç yaşadılar. Final karşılaşmasının ardından Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu Milli Takımımızın pasör çaprazı Melissa Vargas seçildi.

Türkiye’nin 2023 CEV Avrupa Şampiyonası zaferi, ülkenin voleybol yeteneklerini ve uluslararası arenada rekabet edebilme yeteneğini bir kez daha kanıtladı. Bu zafer, sporseverler ve ülkenin genelinde büyük bir gurur kaynağı oldu.

Turnuva boyunca oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon olmuştur. A Milli Kadın Voleybol takımımızın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası zaferi, uluslararası arenada Türk voleybolunun yükselen gücünü simgelemekle beraber tüm dünyaya Filenin Sultanları’nı duyurmuştur. Bize yaşattıkları bu gurur için Filenin Sultanları’na teşekkür ediyor, başarıları için tebrik ediyoruz.

İlginizi çekebilir: Eylül Ayı Etkinlik Takvimi #Ajanda

 

Genel
Günümüzde Evrimleşen Futbol
Genel
Psikolog Sinem Durusal Röportajı
Başarı Hikâyesi
Moda Efsanesi: Coco Chanel
Henüz bir yorum yok.