Keşfetmeye Değer

Galataport İstanbul #KeşfetmeyeDeğer

“Keşfetmeye Değer” serimizin ikinci durağı son zamanlarda ismine aşina olduğumuz Galataport. Uzun süredir proje aşamasında olan Galataport İstanbul ziyaretçilerine kapılarını açtı ve ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Peki, nedir bu Galataport diyorsan bu yazıyı kesinlikle okumalısın.

Karaköy’deki inşaat halinde olan sahil şeridi hiç dikkatinizi çekti mi? Galataport İstanbul’un bulunduğu yer eskiden liman olarak kullanılıyordu ve yaklaşık 200 yıldır halkın erişimine kapalıydı. 1993’te burası sit alanı ilan edildi ve nasıl bir proje ile halka kazandırılacağı çalışmaları başladı. Sonraki yıllarda Galataport İstanbul projesine karar verildi ve şu an hizmetimizde.

Boğaz kenarında sahil şeridinde yer alan eşsiz kruvaziyer limanı, The Peninsula gibi seçkin bir oteli, kafeleri, restoranları, butik mağazaları, ofisleri ve iki önemli sanat müzesiyle dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında yer alıyor. Yani her yaştan ziyaretçisine kültür sanat, çalışma, alışveriş ve yeme içme deneyimini en iyi şekilde sunuyor. Ayrıca ulaşımın bizler için sorun olduğu İstanbul’da burası için alternatif ulaşım yollarının bulunduğunu ve dünyanın ilk yeraltı terminaline sahip olduğunu da ekleyelim. Alışveriş merkezlerindeki mağazaların, kafelerin, yemek yeme yerlerinin her zaman çok kalabalık ve hareketli olduğunu biliyoruz bu yüzden açık alandaki bu ferah konum çok ayrıcalıklı. Burayı her alanda gelişmiş, mahalle konseptinde bir alışveriş merkezi gibi düşünebiliriz.

Sevdiklerinizle birlikte vakit geçirebileceğiz, aynı zamanda boğazı seyredebileceğiniz çok hoş mekanlar, İstanbul Modern ve İstanbul Resim ve Heykel Müzesi de içerisinde bulunduran Galataport’u anlatırken içerisinde yer alan sergilerden de bahsetmezsek olmaz. Geçtiğimiz aylarda mükemmel diyebileceğim “Monet&Friends” sergisini bizlerle buluşturdular şu an ise “Ara Güler Denize İnen Yol” sergisini ziyaret edebilirsiniz. Daha çok fazla sergiyi bizlerle buluşturacağını bildiğimiz Galataport İstanbul’daki tarihleri takip edip kesinlikle bu deneyimleri siz de yaşamalısınız!

Bu kadar çok imkanı bizlere sunan, modernin ve tarihin bir arada olduğu Galataport İstanbul’u kısaca böyle anlatabiliriz. Ayrıca yeni açıldığı için şu an İstanbul’a göre sakin bir yer. Ancak ilerleyen dönemlerde çok fazla ziyaretçi sayısına ulaşmak hedefleniyor. Bunu da güncel ve yenilikçi tavrıyla başaracak gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Yavaş Seyahat: Anı Hissedebilmek

Keşfetmeye Değer Ekibi

Recent Posts

Pera Müzesi #KeşfetmeyeDeğer

Merhaba Sevgili Kalemlİk okurları bugünkü yazımızda keşfetmeye değer ekibi olarak Beyoğlu’nda bulunan Pera Müzesini ziyaret…

1 gün ago

Hayallerin Yatırımı Asteroid Psyche

Kolay yoldan zengin olma hayalleriyle yanıp tutuşan en az bi kişi tanıyorsunuzdur. Bu uğurda her…

3 gün ago

Eski Bir Savunma Sporu: Tekvando

Günümüzde popüler kültürün de bir getirisi olan sporu daha sağlıklı olma hedefi için çeşitli yollarla…

5 gün ago

Sevilen İçerik Üreticisi ve Ünlü Aşçı İdil Yazar Röportajı

Sevilen içerik üreticisi ve ünlü aşçı İdil Yazar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 1) Yemek…

1 hafta ago

Overthinking Nedir?

En basit haliyle bir olayı veya durumu olması gerekenden fazla düşünmek şeklinde tanımlanan overthinking yapılan…

1 hafta ago

Elvis Presley’nin Hayat Hikayesi

Rock and Roll deyince aklınıza bir çok efsane isim ve grup gelebilir: The Beatles, The…

2 hafta ago