Genel

#ListeledİK Evde Verimli Çalışmak İçin Öneriler

Beklenen final haftası geldi! Çoğumuz stresli ve endişeli bir ruh hâlindeyiz. Biriken konular, sunumlar, jüriler derken özellikle “son dakikacılar” kalan zamanı en verimli şekilde değerlendirmek ve herkes gibi güz dönemini ders bırakmadan kapatmak istiyor. Peki, evde verimli çalışmak için nereden başlamalı ve neler yapmalıyız?

Çalışma Ortamınızı Temiz ve Düzenli Tutun:

Çoğu zaman çalışma ortamınız kafanızın içi gibidir. Bu yüzden bulunduğunuz ortamın düzenli olması odaklanmanızı da arttıracaktır.

Ev Kıyafetlerinizle Çalışmayın:

Ev kıyafetleri rahattır. Size televizyon izlemeyi, uzanmayı belki uyumayı bile çağrıştırabilirler. Çalışırken mutlaka ev kıyafetlerinizi değiştirmeye çalışın.

Bir Bildiriminiz Var:

Telefon en önemli dikkat dağıtma aracıdır. Sürekli “Bildirim mi gelmiş?” diye bakmak, yaptığınız işe de kendinizi verememenize neden olabilir. Telefonunuzun bildirimlerini kapatmanız veya sessize almanız, verimli çalışmak için işinize oldukça yarayacaktır.

Planlamak Her Şeydir:

Yapmanız gereken birçok şey varsa ve nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız kendinizi YouTube veya Netflix’te bir şeyler izlerken bulmanız olasıdır. Gününüzü bir gün önceden planlamak ve planları önceliklerinize göre şekillendirmek sizi hem motive eder hem de süreci en verimli şekilde değerlendirmenize yardımcı olur.

Verimli Olduğunuz Saatler:

“Erken mi kalkmalı, gece geç saatlere kadar mı çalışmalı?” Bunun tek bir doğru cevabı yoktur. Herkesin verimli zamanı kendinedir. Kimimiz işlerini güne başlamadan bitirmek ister, kimimiz daha verimli çalışmak için evdeki herkesin uyumasını bekler. Sizin yapmanız gerekense kendi verimli zamanınızı keşfetmektir.

Mola Vermeyi İhmal Etmeyin:

Her zorlu sürecin bir de ödülü olmalıdır. Çalışırken ödülümüz ise küçük molalardır. Bir kahve, çay veya küçük bir atıştırmalık ile biraz kafa dağıtmak hepimize iyi gelmez mi? Kendinizi yıpratacak veya baş ağrısı yaratacak kadar çok çalışmak yerine mola vererek çalışmayı denemenizi tavsiye ederim. Çalışma saatleri ve molalarınızı belirlemek için farklı bir yöntem arıyorsanız Pomodoro tekniğini deneyebilir, bu dönemde size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz; Barış Özcan’ın evden öğrenme ve çalışmayı kolaylaştıran uygulamaları anlattığı videoya ise buradan ulaşabilirsiniz. Hepimize başarılar!

İlginizi Çekebilir: İş Dünyasında Fark Yaratacağınız Değerler Sistemi: Kişisel Markalaşma

İlayda Karaca

View Comments

Recent Posts

Hayallerin Yatırımı Asteroid Psyche

Kolay yoldan zengin olma hayalleriyle yanıp tutuşan en az bi kişi tanıyorsunuzdur. Bu uğurda her…

4 saat ago

Eski Bir Savunma Sporu: Tekvando

Günümüzde popüler kültürün de bir getirisi olan sporu daha sağlıklı olma hedefi için çeşitli yollarla…

2 gün ago

Sevilen İçerik Üreticisi ve Ünlü Aşçı İdil Yazar Röportajı

Sevilen içerik üreticisi ve ünlü aşçı İdil Yazar ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 1) Yemek…

5 gün ago

Overthinking Nedir?

En basit haliyle bir olayı veya durumu olması gerekenden fazla düşünmek şeklinde tanımlanan overthinking yapılan…

1 hafta ago

Elvis Presley’nin Hayat Hikayesi

Rock and Roll deyince aklınıza bir çok efsane isim ve grup gelebilir: The Beatles, The…

1 hafta ago

Titanik’in Sırlar Dolu Hikâyesi

Asla batmayacağı iddia edilen döneminin en büyük yolcu gemisi olan Titanik, mevcut olan en ileri…

2 hafta ago